Brasschaatstraat , Breda
088-6464725

Kopiëren

Hoe kopieer/installeer ik Minipak naar een nieuwe PC?

Minipak-programma’s kunnen op twee manieren worden gekopieerd:

  1. Door de Minipak-mappen te kopiëren.
  2. Door Minipak op een nieuwe PC te installeren en backup-bestanden over te zetten.

1. Minipak-mappen kopiëren

Het eenvoudigst is het, de programma-mappen, standaard zijn dit C:\Minipak\Minipak for Windows en C:\Minipak\Minipak Faktuur (voorheen C:\Program Files\Minipak for Windows en C:\Program Files\Minipak Faktuur), in zijn geheel met onderliggende mappen te kopiëren, bij voorkeur via een USB-memorystick, maar via externe harddisk of CD kan ook. Zet de mappen op dezelfde lokatie terug op de nieuwe PC. Als dit gedaan is dienen alleen nog snelkoppelingen op het buroblad te worden aangemaakt welke verwijzen naar het bestand MINIPAK.EXE (boekhouding) en FAKTUUR.EXE (Faktuur) in de programma-mappen. Door met de rechter muistoets op het buroblad te klikken en daarna Nieuw/snelkoppeling te kiezen kunt u deze aanmaken.

Als de programma’s op de oude PC in de C:\Program Files-map zijn geinstalleerd, en de nieuwe PC is een Windows 10, 8, 7 of Vista PC, dienen de programma-mappen naar de C:\Minipak-map te worden gekopieerd. Na het kopiëren dienen in het configuratie-bestand Minipak.Ini (boekhouding) en/of Faktuur.Ini (Faktuur) in de sectie [DataLokaties] de betreffende verwijzingen (mappen) te worden aangepast. De configuratie-bestanden bevinden zich in de programma-mappen C:\Minipak\Minipak for Windows en/of C:\Minipak\Minipak Faktuur.

2. Minipak installeren

Een andere oplossing is het Minipak-programma (Boekhouding en/of Faktuur) te downloaden vanaf de website. 

Op de webpagina programma downloaden kunt u de link naar de download-pagina aanvragen. Na het invoeren en verzenden van uw gegevens ontvangt u een email met daarin de download gegevens.

Als het installatie-programma is uitgevoerd,vindt u op het bureaublad van uw PC een blauwe icoon voor Minipak Boekhouding en/of een rode icoon voor Minipak Faktuur.  Na het doorlopen van enige opstart-vensters wordt het hoofd-venster (blauw of rood) getoond. Nu kan in het menu Help (rechtsboven) de optie Licentie worden gekozen, in dit venster kunt u uw licentiegegevens kunt invoeren.

Daarna kan een backup-bestand worden teruggezet, zie het menu Onderhoud/Bestanden/Terugzetten.
Als u meerdere Boekhoud-administraties heeft of historiejaren in de boekhouding, dienen de gegevens te worden overgezet via de opties Totaalbackup maken en Totaalbackup terugzetten in het menu Onderhoud/Bestanden.

Bij meerdere Faktuur-administraties dienen dan eerst tweede en volgende administraties opnieuw te worden aangemaakt in Onderhoud/ Administraties (Mogelijk moet deze optie eerst worden ingeschakeld in Instellingen/ Modules). Hierna kunt u in de diverse administraties de backups terugzetten.

Zie ook Minipak met Windows 10/8/7/Vista.

Minipak vanaf een USB-stick gebruiken

De Minipak-programma’s kunnen op een USB-stick worden gezet en vanaf deze USB-stick worden opgestart. Hierboven is omschreven hoe Minipak te kopiëren naar of te installeren op een USB-stick.
Omdat een USB-stick geen vaste schijf-letter heeft, bv. E: of F:, dient de schijf-aanduiding te worden verwijderd uit de verwijzingen naar bestandslokaties in de configuratie-bestanden. In het configuratie-bestand Minipak.Ini (boekhouding) en/of Faktuur.Ini (Faktuur) dient in de sectie [DataLokaties] de schijf-aanduiding, bv. C:, te worden verwijderd. De configuratie-bestanden bevinden zich in de programma-mappen \Minipak\Minipak for Windows en/of \Minipak\Minipak Faktuur.
Opstarten van een programma gaat als volgt: Als de USB-stick in de PC wordt gestoken, wordt er een venster geopend met daarin oa. de optie ‘Map openen en bestanden weergeven’. Via deze optie kan Minipak Boekhouding worden opgestart door in de map \Minipak\Minipak for Windows te dubbelklikken op het bestand Minipak.exe. Minipak Faktuur kan worden opgestart door in de map \Minipak\Minipak Faktuur te dubbelklikken op het bestand Faktuur.exe.
Het volume van een Minipak-programma is na een standaard-installatie ca. 20Mb.een