Brasschaatstraat , Breda
088-6464725 verkoop / 0900-6464725 ondersteuning

Offerte

Snel, gemakkelijk en zeer uitgebreid

Offerte

offerte maken

 U wilt waarschijnlijk regelmatig een offerte maken, voordat uw klant een aankoop bij u doet, waarvoor u moet factureren. In Minipak Factuur kunt u dit snel en eenvoudig doen.

 

 

Er zijn 2 soorten offertes mogelijk:

Vrije tekst-offertes

Deze bestaan grotendeels uit tekst waarbij prijzen staat als aanvullend gegeven. In deze offertes kunt u ook gebruik maken van artikelregels. B.v. een offerte met een beschijving van een verbouwing, met aanvullende artikelregels voor de bouwmaterialen.

Regeloffertes:

Hier maakt u gebruik van artikel- of diensten-regels met een aantal, een prijs en een totaalprijs.Deze offertes werken na omzetting in een factuur eventueel gelijk de voorraad bij. Er kan een aanvullend tekstblok gebruikt worden om aanvullende informatie in kwijt te kunnen. B.v. een groentengroothandel voor de horeca, die in het tekstblok aangeeft dat er een vakantiesluiting geldt.

Mogelijkheden offertes

In Minipak Factuur zijn er een hoop mogelijkheden met de offerte, we zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje

 • Gebruiken als basis voor de orderadministratie: Hierbij gebruikt ueen offerte om automatische een bestelorder bij uw leverancier aan te maken, automatisch de inkooporder te boeken, de gewenste formulieren te mailen zoals, orderbevestiging, paklijst, pakbon, enz en ten slotte in 2 klikken om te zetten naar een factuur
 • Gebruiken als voorbeeld om facturen per groep of periodieke facturen aan te maken

Offertesen andere formulieren emailen

In Minipak Factuur kunt u een offerte of elk andere formulier naar wens naar een klant mailen als pdf. U kunt kiezen om de pdf als bijlage aan een email in uw mail-programma te hangen of rechtstreeks naar de klant te sturen via de SMTP server.

Handige tools bij het maken van offertes

 1. Per offerte de status van de offerte bijhouden, zoals afgedrukt, verzonden, akkoord, niet akkoord, verlopen, model, showroom, RMA
 2. Een voorschot boeken op de offerte. Er kan bij een bestelling een voorschot geadministreerd worden, de factuur die dan daarna gemaakt wordt, staat open voor het factuurbedrag minus het voorschot.
 3. Offertes in een project zetten, samen met facturen en inkoopfacturen. Zo heeft u per project een overzicht van de opbrengst van dat project. 
 4. Het resultaat van de offerte bekijken. U kunt per offerte bekijken wat de opbrengst en marge van de offerte is.
 5. Het offerte-nummer meenemen naar de factuur. Bij het omzetten naar een factuur kunt u het offertenummer meenemen.
 6. Een PDF maken. U kunt deze PDF van de offerte naar de klant mailen of eventueel later achter de factuur hangen.
 7. Documenten digitaal aan de offerte hangen. Digitale documenten die betrekking hebben kunnen aan de offerte gekoppeld worden.
 8. Een bestaande factuur omzetten naar een offerte. U kunt bij de facturen de desbetreffende offerte kiezen en met een druk op de knop omzetten naar een factuur.
 9. Met stijlen en kleuren werken. In de inhoud kan gewerkt worden met cursieve, dikgedrukte en verschillende kleurenregels
 10. Subtotalen ingeven. Er kunnen subtotalen aangebracht worden
 11. Prijzen actualiseren
 12. Bij het ingeven tegelijk andere offertes van deze klant inzien. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.