Minipak Boekhouding 1.27 verbeteringen

Stap ook nu over op 1.27

Snel en gemakkelijk


Beter sneller handiger

De nieuwste versie van Minipak Boekhouding 1.27 is uit. We hebben lang gewacht met deze update. Zodoende maakt deze versie echt een verschil. We hebben o.a. de volgende zaken aangepast.

Jaarrekening

BV’s en NV’s hebben de verplichting de jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel (KvK). Voor kleine ondernemingen kan dit handmatig op de website van de KvK. Het is ook mogelijk een jaarrekening digitaal te deponeren. Dit kan door een export-bestand aan te maken en deze te uploaden naar een zg. Portaal (zie onder).  Om via een portaal te kunnen deponeren/aangeven is een (betaalde) account bij een dienst nodig. Intermediairs kunnen binnen één account meerdere sub-accounts aanmaken voor hun klanten.

In Minipak Boekhouding kunnen export-bestanden worden gemaakt voor: 

Fiscaal gemak (Exact)

 1. Jaarrekening in CSV (komma-gescheiden)-formaat
 2. ICP-aangifte in CSV-formaat

CreAim 

 1. ICP-aangifte in bapi-xml -formaat
 2. Btw-aangifte in bapi-xml -formaat

De Jaarrekening dient handmatig te worden ingevoerd in het portaal.

In Minipak Boekhouding 1.27 vind u de optie jaarrekening in afdrukken, Verlies en Winst, verdichten. 

Jaarbackup
U kunt bij onderhoud, instellingen bestanden een backup aan de jaarbackups toevoegen.

Eindbalans vorig jaar automatisch omzetten naar beginbalans huidig jaar

In de vorige versie van Minipak Boekhouding  kon u alleen het jaar voorlopig of definitief afsluiten. Op deze manier werden de cijfers van de balans doorgezet naar het volgend boekjaar. Nu is het mogelijk  dat na iedere mutatie in het vorig boekjaar de balans automatisch wordt doorgezet naar de beginbalans van het daaropvolgend boekjaar. Dus na vooorlopige afsluiting blijft uw beginbalans altijd up tot date.

Om automatisch de beginbalans mee te nemen naar het volgend boekjaar, kiest u onderhoud, instellingen, grootboekrekening, u kunt ervoor kiezen om de eindbalans van vorig boekjaar automatisch over te nemen,  of na de vraag j/n. U kunt dan gelijk aangeven op welke grootboekrekening de winst of het verlies moet worden geboekt.

 

Boeken bank, programma zoekt zelf de juiste facturen erbij.

Het is in Minipak Boekhouding 1.27 mogelijk om bij het boeken van de bank, uw boekhoudprogramma te laten zoeken naar de juiste inkoop of verkoopfactuur

Bij het importeren van het bankbestand gaat het programma op zoek in het inkopen dagboek en het verkopen dagboek, naar facturen waarvan hij een nummer herkent in het bankboek. U hoeft deze bankregels niet meer te coderen, dat wordt voor u gedaan.

Lijsten als pdf opslaan

Naast de mogelijkheid om alle afdrukken op te slaan als ASCII-txt, Tab-gescheiden, Minipak Import en als RTF (Word) bestand is het nu ook mogelijk om alle afdrukken op te slaan als PDF-bestand.

U kunt bij onderhoud, instellingen, modules, ervoor kiezen om lijsten als pdf’s te verzenden. In ieder afdrukvenster kunt u bij exporteren ervoor kiezen om de afdruk als pdf-bestand op te slaan

Bank boeken automatisch het juiste bedrag erbij zoeken

Het is in Minipak Boekhouding 1.27 mogelijk om bij het boeken van de bank, uw boekhoudprogramma te laten zoeken naar die openstaande post die overeenkomt met de bankbetaling.

U kunt ook bij afdrukken, openstaande posten, instellingen, het vakje bedrag zoeken bij openen facturenvensters in tussenbestand import aanvinken. Het programma zoekt dan naar een factuur met hetzelfde bedrag als de bankbetaling.

Minipak Boekhouding kopen

1

Kijk of u al ons boekhoud-programma heeft

Heeft u nog geen boekhoudprogramma van Minipak of heeft u Minipak Boekhouding 1.26 en wilt u updaten naar 1.27?

2

Bestel het programma / update

Bestel onderstaand  Minipak Boekhouding 1.27 / update naar 1.27

3

Installeer het programma / update

Met de aankoop krijgt u een bestand waarmee u het programma kunt installeren. Heeft u al een demoversie, installeer het programma dan over uw bestaande versie heen, er zullen geen gegevens verloren gaan.

Klaar om te bestellen?

Wilt u Minipak Boekhouding 1.27 kopen

of uw versie 1.26 aanpassen naar 1.27?

Helpt u mee ons boekhoud programma nog beter te maken?

Wij proberen onze programma’s zo te  ontwikkelen dat een zo groot mogelijke groep van gebruikers zo veel mogelijk plezier van onze aanpassingen heeft. Heeft u een idee waardoor onze programma’s verbeteren, neem dan altijd contact met ons op. Klanten die het programma intensief gebruiken weten vaak waardevolle aanpassingen aan onze programma’s toe te voegen.

U vraagt, wij antwoorden

Met Minipak Boekhouding kunt u aanzienlijk tijd besparen, u boekt geen debiteuren of crediteuren, dat doet het programma voor u.

Met Minipak Boekhouding kunt u zelf uw administratie voeren.Door de eenvoudige opzet, kunt u zien welke debiteuren / crediteuren openstaan, wat u nog moet betalen aan BTW, hoeveel winst u gemaakt heeft en nog veel meer.

Onze programma’s zijn offline programma’s. Daardoor betaalt u eenmalig de aanschafkosten, geen maandelijkse afschrijvingen nodig

 

2 reacties

 1. Dag Dhr./Mevr., vanaf 9 mei 2023 is een nieuwe versie uit, Nieuw kopen= € 229,- of als update van 1.26 naar 1.27 = € 40,- Sedert 2007 werk ik in alle tevredenheid met Minipak boekhouding 1.26 . “de oude gegevens” wil ik graag behouden, als penningmeester van ons mannenkoor.
  Een collega zanger kreeg van mij per maand een back-up
  gezien mijn leeftijd (76) voor het geval mij plots iets gebeurd. Hij krijgt binnenkort Windows 11 en ik waarschijnlijk in het najaar, werk nu met Windows 10. Kan ik de oude (jaren) gegevens in de versie 1.27 binnenhalen/toevoegen met een totaalback-up?
  Mijn vraag aan U wat is de beste /gemakkelijkste keuze
  qua installeren. Het liefste werk ik op dezelfde verder i.v.m. jaarlijkse ledenvergadering enz.
  Alvast bedankt voor uw advies!

  1. Hallo Meneer/Mevrouw Geurts,

   U kunt de update kopen en installeren over uw bestaande versie. Het programma zal uw programmagegevens overschrijven niet uw data.

   U kan dus gewoon daarna verder gaan waar u gebleven was.

   Vriendelijke groet,

   Nicole van der Westen
   Minipak Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *