Brasschaatstraat , Breda
088-6464725 verkoop / 0900-6464725 ondersteuning

BTW berekenen in boekhoudprogramma en factuurprogramma

Snel, gemakkelijk en zeer uitgebreid

BTW berekenen in boekhoudprogramma en factuurprogramma

btw-berekenen

BTW berekenen in Minipak Boekhouding en Factuur?

btw berekenen

Het is in Minipak Boekhouding of Factuur erg eenvoudig om BTW te berekenen. Controleer eerst of de juiste btw grootboekrekeningen gekoppeld zijn aan de juiste tarieven en bepaal welke btw types op je bedrijf van toepassing zijn, b.v. margeverkopen, verleggingsregelingen, ICP, kleine ondernemersregeling en meer.

Geef uw administratie in in Minipak Boekhouding of boek uw verkoopfacturen en inkoopfacturen in in Minipak Factuur. Minipak Factuur filtert uit deze input de juiste gegevens die u nodig heeft om de BTW aangifte te doen. Er komt een overzicht beschikbaar van de berekende BTW, die u zo kan overnemen in uw BTW aangifte. Heel gemakkelijk!

Vraag de probeerversie aan

Wat verwacht de belastingdienst inzake BTW berekenen

Het is belangrijk om goed inzicht te hebben in wat de belastingdienst verwacht van de BTW-aangifte.

Indien de BTw-aangifte niet correct is of te laat, moet u vaak gelijk een boete betalen. Ook dient u dan vaak een suppletie te doen. Een hoop werk waar u niet op zit te wachten.

Rubrieken van de BTW instellen

Wil je ook de rubrieken meenemen op je BTW aangifte, b.v. bij margeverkopen, verleggingsregelingen, intracommunautaire prestaties, kleine ondernemersregeling en meer, dan kan je de rubrieken van de BTW aangifte koppelen aan je grootboekrekeningen. Hierna kan je de BTW berekenen voor de diverse rubrieken. Meer informatie vind je in Minipak Boekhouding, afdrukken BTW overzicht, help.

BTW via Minipak Boekhouding verzenden

In het verleden was het mogelijk om via Minipak Boekhouding de BTW rechtstreeks naar de belastingdienst te verzenden. Vanaf het moment dat daar een prijzig document vereist werd door de belastingdienst wordt hier geen gebruik meer van gemaakt in Minipak, omdat er geen vraag meer was naar deze dure oplossing.

U kunt gebruik maken van de diensten van Tecknow om de gegevens van de BTW en de IB snel en gemakkelijk up te loaden naar de belastingdienst.

BTW regels voor webshops in de EU

Vanaf 1 jui 2021 zijn voor eigenaren van webshops, platforms en dropshipping, die goederen leveren aan consumenten in landen in de EU de regels van de belastingdienst veranderd. Heb je minder dan € 10.000,- omzet per jaar, dan mag je de Nederlandse BTW toepassen. Webshops die meer dan € 10.000,- omzetten aan conumenten in EU landen, dienen de BTW tarieven aan te houden van het land waar je de goederen heen stuurt.

Jaarlijks dien je zelf het drempelbedrag in de gaten te houden. Op het moment dat je in een jaar over de grens van 10.000 euro gaat, moet je btw berekenen vanaf dat moment met het lokale btw-tarief van het land waar je particuliere klant woont. Het jaar daarna blijf je met lokale btw-tarief van het EU-land factureren. In het jaar daarna controleer je op de eerste dag van het nieuwe jaar je omzet van het voorgaande jaar. Zat je in dat jaar met je omzet onder de drempel van 10.000 euro dan mag je weer Nederlandse btw berekenen. Je mag ook met het lokale btw-tarief van je EU-klanten blijven factureren.

Je kan dit doen via een vernieuwde vereenvoudigde btw-aangifte via een éénloketsysteem zodat je niet in elk EU-land afzonderlijk btw moet afdragen. Dit éénloketsysteem heet ook wel One Stop Shop-regeling of OSS.

Als je aan ondernemers in andere EU-landen levert, verandert er niets voor jou. Als je klant een geldig btw-nummer heeft, factureer je jouw klant met 0% btw. Je afnemer geeft de btw lokaal aan.

Minipak Factuur of Boekhouding gebruiken voor One Stop Shop

In Minipak Factuur kan je snel facturen maken met de juiste BTW tarieven van het EU land waar je de goederen aan geleverd hebt. Als je eenmaal de juiste BTW instellingen per land bekend zijn, dan berekent het factuurprogramma automatisch het juiste BTW tarief voor dat land. Je kan een overzicht uit Minipak Factuur halen waar de juiste gegevens instaan voor de aangifte via OSS

Gebruik je (ook) Minipak Boekhouding, dan kan je ook hier de juiste gegevns uit je beokhoudpakket halen voor de OSS aangifte, die nodig is voor het btw berekenen van webshops met leveringen aan consumenten met meer dan 10.000 euro omzet/jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.