Brasschaatstraat , Breda
088-6464725 verkoop / 0900-6464725 ondersteuning

One Stop Shop aangifte BTW

Snel, gemakkelijk en zeer uitgebreid

One Stop Shop aangifte BTW

One Stop Shop

Vanaf 1 juli 2021: One Stop Shop (OSS) regeling btw

Per 1 juli 2021 is de MOSS regeling vervangen door de OSS aangifte btw, One Stop Shop System. Het grote voordeel van deze regeling is dat een bedrijf zich niet hoeft te registreren voor btw in het buitenland. De MOSS regeling was voor e-commerce diensten. Deze regeling wordt nu uitgebreid voor afstandsverkopen en voor overige diensten aan particulieren, b.v. webshops. De regeling geldt voor alle EU-lidstaten.

Drempelbedrag One Stop Shop (OSS) 10.000 euro

Zolang je als ondernemer een omzet hebt aan particulieren onder de 10.000 euro per jaar, mag je in Nederland de btw aangeven. Kom je boven de 10.000 euro per jaar, dan moet je de btw van de andere lidstaten gaan betalen. Voorheen goldt een drempelbedrag per land, nu geldt een totaal drempelbedrag van de hele omzet binnen de EU.

Verschillende BTW-bedragen per land

Omdat per land met een ander BTW percentage in de One Stop Shop regeling gewerkt wordt. moet zowel een boekhoudprogramma als een factuurprogramma de juiste btw-tarieven per land kunnen uitrekenen en een overzicht kunnen produceren van de verkopen per land met de bijpassende BTW-bedragen.

OSS in Minipak Factuur en Minipak Boekhouding

In Minipak Factuur is het mogelijk om te gaan werken met verschillende prijzen per land. Als je de instellingen juist invult en e.e.a. goed toepast, dan rekent het factuurprogramma het juiste BTW percentage en bedrag voor het juiste land. Op de factuur naar Duitsland staat dus automatisch een ander BTW percentage als bij de factuur naar Oostenrijk. Ook een overzicht van de One Stop Shop BTW-bedragen per land kan uit Minipak Factuur gehaald worden.

In Minipak Boekhouding kunt u in uw financiële dagboeken aangeven om welk land het gaat zodat ook in die verkoopregel door het boekhoudprogramma wordt uitgerekend welk btw percentage er gebruikt gaat worden bij dat betreffende land. Ook hier kan een totaaloverzicht van BTW-bedragen per EU-land gemaak worden.

Voordeel One Stop Shop

Het grootste voordeel van de One Stop Shop regeleing is dat er geen registraties in het buitenland nodig zijn. Zo’n registratie kost altijd tijd en geld. Maar let wel: De OSS regeling is een keuze. Ondernemers mogen er altijd voor kiezen om zich wel te registreren in het buitenland. Heeft de ondernemer bijvoorbeeld een webshop? En maakt hij niet of nauwelijks kosten in het buitenland? Dan is de OSS zeker een goed idee. In de OSS aangifte kun je namelijk alleen maar btw betalen en geen btw terugvragen.

In Minipak Boekhouding en Factuur kan je natuurlijk ook een btw-aangifte maken zonder de One Stop Shop regeling. Een eenvoudige BTW aangifte maar ook een aangifte met margeregeling, met verleggingsregeling en meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.