Minipak Administratiesoftware

Gemakkelijk zonder ingave van debiteuren of crediteuren je verkopen / inkopen boeken!

Wij maken boekhouden leuker

Gemakkelijk zonder ingave van debiteuren of crediteuren je verkopen / inkopen boeken!

Wat zijn debiteuren en crediteuren?

Gemakkelijk als u begint met boeken om te weten wat debiteuren en crediteuren zijn. Als u een verkoop doet aan een klant is dat een debiteur. Deze klant krijgt een factuur van u die hij binnen een bepaalde termijn moet betalen. De debiteuren boekt u in het verkoopboek.

U krijgt ook facturen van de leveranciers van wie u goederen of diensten koopt. Dit zijn de crediteuren. De crediteuren moet u zelf betalen binnen de door hen gestelde betalingstermijn. Crediteuren boekt u in het inkoopboek.

Inkopen / verkopen boeken zonder debiteuren / crediteuren-gegevens

In de meeste boekhoudprogramma’s moet je voor het boeken van inkoop – en verkoopfacturen eerst debiteuren– en crediteuren stamgegevens invoeren. Vaak geef je dan een hoop gegevens in, die niet noodzakelijk zijn voor het ingeven van je verkoop- en inkoopfacturen in je administratie. Het boekhoudprogramma van Minipak haalt de informatie die nodig is voor het maken van de openstaande posten uit de omschrijving van de regel die je boekt in het inkoop- of verkoopboek. Op deze manier kan je razendsnel je inkopen en verkopen boeken

Minipak Boekhouding zit slim in elkaar. We hebben ervoor gezorgd dat je met zo min mogelijk handelingen zo snel mogelijk je administratie kunt inboeken.

Hoe boek ik openstaande debiteuren?

Minipak Boekhouding maakt met de informatie uit de boekingsregel, b.v. naam en factuurnummer een openstaande post in de openstaande postenadministratie. We hebben met bovenstaand voorbeeld en de verwerkingen van de bank een afbeelding gemaakt van de openstaande debiteuren.

openstaande posten debiteuren
openstaande posten debiteuren

U heeft met weinig moeite, inzicht met het boeken van de bank welke debiteuren facturen nog open staan en welke facturen betaald zijn en met welke bank of kas of ander betaalmiddel. U kunt er ook voor kiezen om niet betaalde facturen in je verkoop- of inkoopboek rood te laten markeren als ze nog niet betaald zijn.

gemarkeerde openstaande posten debiteuren

Het is in Minipak Boekhouding ook mogelijk het programma zo in te stellen dan bij het importeren van de bank, het programma zelf in de openstaande posten debiteuren of crediteuren zoekt naar de factuur die bij de betaling hoort en deze regel zelf codeert.

Heeft u toch debiteuren /crediteuren gegevens nodig?

Omdat u soms wel de gegevens van debiteuren en crediteuren nodig kan hebben, denk aan het voeren van een ledenadministratie, offertes en facturen maken kunt u in Minipak Factuur werken met de klantentabel. In deze klantentabel kunt u een enorme reeks informatie kwijt over de debiteuren of crediteuren. Heeft u specifieke gegevens voor uw branche nodig, b.v. kentekens, heeft de klant een speciale korting, zit hij in een bepaalde klantengroep, wilt u de factuur of offerte in een andere taal sturen? U geeft het allemaal handig in in Minipak Factuur.

In Minipak Factuur kunt u deze klantgegevens ook gebruiken om een email voor een klent, een groep klanten of voor alle klanten te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *