Brasschaatstraat , Breda
088-6464725 verkoop / 0900-6464725 ondersteuning

Factuur maken

Snel, gemakkelijk en zeer uitgebreid

Factuur maken

factuur maken

Een factuur maken in Minipak Factuur is snel en gemakkelijk en heeft enorm veel mogelijkheden. U kunt ook gemakkelijk en snel, een offerte, pakbonnen, bestelbonnen, opdrachtbevestigingen en veel meer maken en verzenden!

In ons factuurprogramma kunt u zelf de hele factuur (en vele andere documenten) instellen naar eigen wens. U kunt ook de pdfversie van uw factuur als achtergrond kiezen en gelijk gaan factureren.

 

We werken met twee soorten facturen:

Hoe maak je een factuur?

Het is mogelijk 2 soorten facturen te maken

Vrije-tekstfactuur maken: in deze facturen werkt u met een tekst met daarin de te factureren bedragen, eventueel gecombineerd met artikelen. Dit is erg handig bij b.v. als je een gespecificeerde offerte wilt factureren

Regelfactuur maken: Met deze facturen werkt u met artikelen, aantal en prijs, eventueel aangevuld met een tekstblok. Als u regelfacturen gebruikt, dan kunt u ook alle functies van de voorraad module gebruiken.

U kiest in de facturen kunt u de juiste klant kiezen In de klantgegevens kunt u veel informatie kwijt over de klant, b.v. de betaaltermijn, de (staffel)kortingen, in welke taal er een formulier uitkomt, vrije velden die u inhoud kunt geven, zoals b.v. geboortedatum, kenteken en nog veel meer.

Vervolgens kunt u de gewenste artikelen kiezen, deze artikelen kunt u ook kiezen met een barcodescanner,

Hierna kunt u de gemaakte factuur afdrukken en/of verzenden via de mail.

Het is mogelijk om in Minipak Factuur incassobestanden en betaalbestanden te maken en te sturen naar de bank van de ingeboekte facturen.

We hebben veel handige functionaliteiten, zodat u met zo min mogelijk moeite zo gemakkelijk mogelijk kan factureren.

Wat moet er op een factuur staan?

Een factuur moet voldoen aan de eisen die de belastingdienst hieraan stelt.

Wat u zeker moet vermelden:

 • Het btw-identificatienummer en het btw-bedrag.
 • Je KVK-nummer.
 • De factuurdatum en het factuurnummer (de factuurnummering van je facturen moet doorlopend zijn).
 • De datum van levering.
 • De naam en het adres van jezelf en je klant.
 • De goederen of diensten die je levert.
 • Hoeveel goederen of uren je in rekening brengt.

Factuur maken per klantgroep

U maakt een groep klanten aan die allemaal dezelfde klantgroep-code hebben. Vervolgens maakt u in offertes een voorbeeldfactuur die u wilt gebruiken voor alle klanten die in deze klantgroep zitten. Het programma maakt dan automatisch alle facturen aan, die jundaarna kunt versturen via e-mail en eventueel kunt incasseren.

Periodieke facturen maken

Als u aan klanten regelmatig dezelfde factuur moet sturen met alleen een andere periode, kunt u automatisch deze periodieke facturen per periode aan laten maken. U kunt dan zelf kiezen of u deze facturen b.v. per maand, per kwartaal of per jaar wilt laten aanmaken. Met enkele drukken op de knop rollen alle facturen automatisch uit het programma.

Offertes / Orders

In Minipak Factuur kunt u offertes maken en deze naar de klant verzenden. U kunt de offerte ook als een order beschouwen en van daaruit de orderverwerking starten.

 • Offerte maken, deze kan als bron dienen voor de order, de pakbon, de opdrachtbevestiging met eventuele aanbetaling en welk formulier u maar wilt
 • Vanuit deze offerte een bestelbon laten maken en deze naar de leverancier mailen
 • Je kan dan automatisch de inkoop laten boeken bij inkoopfacturen
 • Verzenden van offertes, pakbonnen, orderbevestigingen en meer.
 • Offerte omzetten naar factuur
 • Factuur verzenden , eventueel als UBL
 • Automatische Incasso

Pakbonnen verzamelen

U kunt een factuur maken en in die factuur kiezen voor de opdracht pakbonnen verzamelen.Er wordt dan gekeken welke pakbonnen gemaakt zijn sinds de vorige factuur en deze worden automatisch verzameld op de factuur.

Facturen kopieren

Op een bestaande factuur gaan staan en vervolgens met een druk op de knop deze debet of credit kopieren.

Facturen afdrukken en verzenden

U kunt verschillende opmaken maken en per factuur of klant kiezen in welke opmaak je de facturen wilt afdrukken of verzenden. Voorbeelden hiervan zijn : orderbevestiging, pakbon, offerte, factuuropmaak per klantgroep. Er wordt dan een PDF van de factuur(offerte, orderbevestiging) verzonden via de mail. Je kan de tekst van de mail zelf instellen en indien nodig nog een PDF bijvoegen met b.v. artikelinformatie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.